SPEECHLES | Bullets of plaatjes

KOOPKRACHTPLAATJES


“Plaatjes”? Wat voor beelden heb jij dan bij statische of dynamische koopkracht? Prinsjesdag en beeldend speechen? Lees de tips van Mieke Bouma. Via (de link op) onze speechpagina vind je alle speechtips en trick van de afgelopen jaren.

Dit keer geeft Mieke Bouma, speechcoach en storyteller, speechtips en -trick naar aanleiding van een speech van Marcel. Zijn toehoorders zijn al jaren niet anders gewend dan presentaties vol teksten, bullets en grafieken. De verteller leest de presentatie voor. Wat blijft er ‘hangen’ van een dergelijke manier van verhalen? Daarom besluit Marcel vogels zijn verhaal binnen te laten vliegen. Mieke legt vervolgens de betekenis van het limbisch brein uit en geeft, net als alle andere keren dat wij speechsetjes toestuurden, tips en tricks, zoals: appelleer aan emoties; wees origineel; doe overigens niet te bond; vertel je verhaal los van je powerpoint. Zie verder de speechpagina, met alle andere lessen in 1 PDF samengebundeld.

Enforz geeft twee keer per jaar speechtips naar aanleiding van een anekdote van een van onze relaties. Heb jij een leuke anekdote? Laat het ons weten en ontvang het boek ‘Het verhaal van je leven’, van Mieke Bouma als dank. Wij bundelen alle anekdotes, verhalen en de tips van Mieke; leuk en leerzaam. Wil je ook een compleet speechsetje thuis of op je werk ontvangen, of heb je nog geen opberghoesje? Stuur ons snel een bericht! Want voor het boek, setje of hoesje geldt helaas: op = op.

 

18 september, 2018