MUST M'EET | Jan Griffioen

KAZERNE ZONDER PRUT


Kazerne is een inspirerende hotspot waar van alles gebeurt. Grote bekende ontwerpers, maar ook jonge talenten laten hier hun werk zien. Je kunt er ook nog eens heerlijk eten en ze hebben prachtige vergaderruimtes.

Het is een bijzonder erfgoed met een uitgesproken eigen identiteit in het centrum van Eindhoven. Het 2.500 vierkante meter grote complex bestaat uit een voormalige marechausseekazerne met dienstruimten, stallen en koetshuis en een voormalige loods gemeentereiniging.

Na een aantal succesvolle pop-up pilots tijdens de Dutch Design Week ontstond het innovatieve culturele en maatschappelijke concept van Kazerne als Home of Design. Het is nu stapsgewijs getransformeerd in een bijzondere combinatie van ontmoeting, expositie en hospitality (hotel en restaurant). Sinds oktober 2018 is de loods gereed, de monumentale kazerne vanaf najaar 2018.

Eindhoven is behalve lichtstad ook designstad door de internationaal toonaangevende Design Academy. De studenten exposeren hun eindexamenproducten ieder jaar tijdens de Dutch Design Week. Om de producten ook daarna te kunnen bewonderen is Kazerne de permanente tentoonstellingsruimte geworden van Dutch Design.

De entree is (bijna altijd) gratis. Tijdens de Dutch Design Week bedraagt de toegang 2,- per persoon.

Paradijslaan 2-8
5611 KN Eindhoven
Tel. 040 – 30 41 388
info@kazerne.com
www.kazerne.com
facebook: @kazerne

Openingstijden:
Expo: dagelijks van 12:00 – 00:00 uur
Bar/bistro: dagelijks van 12:00 – 00:00 uur.
 

SPECIAAL AANBEVOLEN: Fabriek De Toekomst
Op 8, 9 en 10 februari 2019 verhuist het winterfestival Grasnapolsky naar Fabriek De Toekomst in Scheemda. Dit monumentale complex uit 1908 bood 60 jaar lang plaats aan noeste arbeid in de strokartonfabricage, waar het stro machinaal verwerkt werd tot karton voor de verpakkingsindustrie. Na de sluiting van de fabriek in 1968 werden de fabrieksgebouwen gebruikt voor de opslag van allerlei oude machines en gebruiksvoorwerpen. Vanaf 1980 verviel het oude fabrieksgebouw langzaamaan tot de grootste industriële ruïne van Nederland. In 2006 werd het complex door Paul Verhoeven gebruikt om er scenes op te nemen voor zijn film Zwartboek. Na jarenlange leegstand is deze industriële parel vanaf 2010 in restauratie. Enkele oude machines zijn nog bewaard gebleven, waaronder twee ijzeren bolkokers en de Stork stoommachine uit 1939. Een nieuwe culturele bestemming komt eraan. Het complex met zijn rode bakstenen en zijn 45 meter hoge schoorsteen wordt de ultieme festivallocatie voor de zesde editie van Grasnapolsky (zie voor programma: www.grasnapolsky.nl).

Fabriek De Toekomst
Scheemdermeersterweg 37
9679 TP Scheemda

Tel. 06 11 19 91 01
fabriekdetoekomst@gmail.com
Facebook: @fabriekdetoekomst

12 december, 2018