MCOO | winnaars 2017

KOFFIELAB


Het gaat hard met Masterclass Ontluikend Ondernemen: het jaarlijkse lesprogramma voor leerlingen uit groep 8 van de basisschool, waarin zij in teams een idee voor een bedrijf bedenken en dat in een ondernemingsplan uitwerken. Vanaf de start in 2014 bouwen wij gestaag aan dit initiatief van Enforz. In 3 jaar tijd: van een paar lokale basisscholen rond Zaandam naar 25 basisscholen verspreid over Nederland; van een pilot naar een organisatie (Stichting Ontluikend Ondernemen); van 6 leerlingenteams naar 63; van 30 naar meer dan 300 leerlingen; van 6 naar 26 masters. In 2018 wordt het vast nog mooier.
En dit jaar won KOFFIELAB. Koffieprobeersels proberen; proeft u maar! Koffielab nam een kijkje bij de concurrent De Koffiezaak en schreef een mooi ondernemingsplan. Hun filmpje was tof en hun presentatie was soepel tijdens de Grande Finale. Met de wethouder Economische Zaken Zaanstad Dennis Straat, directeur eigenaar van Zuiver en winnaar Zaanse Ondernemersprijs 2015 Caroline van Velze en Peter Reijns directeur eigenaar van Enforz en initiatiefnemer van de Masterclass Ontluikend Ondernemen in de jury werd de Grande Finale een serieuze battle tussen 7 finalisten. We drinken onze koffie tegenwoordig met veel meer aandacht. Gefeliciteerd KOFFIELAB.
Naschrift: Koffielab mocht een paar maanden later in Pathé Haarlem, tijdens PresentYourStartup, de opening doen met hun pitch. Wat deden deze ondernemers van de toekomst het goed!

24 mei, 2017