BLOG | Peter Reijns

Lekkere frietjes


Onbevangen denken, durven, doen. Werkend krijgen.
Waarom lukt het soms niet? Stromen zaken niet? Krijg je het niet vooruit?
De medewerkers zijn opgeleid. Er zijn heidagen en Q-sessies. De afspraken zijn SMART. Stuurgroepen, werkgroepen, scrummen.
Patat
De patatboer krijgt een buurman-patatboer. Een concurrent dus. En de omzet valt terug. Fors terug. Daar moet wat aan gedaan worden! Aanpakken! Dus pimpt hij zijn kot op. Zo! Maar de rij bij de buurman wordt groter. Een nieuwe naam? Betere aardappelen? Hangtafels. Maar de rij bij de buurman wordt groter. Zijn zwager werk bij zo’n adviesbureau en doet voor een vrindenprijs een analyse. Het blijkt dat de prijs lager moet. Maar de rij bij de buurman wordt groter. Nog maar eens een analyse; de prijs kon toch nog iets scherper. Zelfs een prijs gewonnen voor de beste kwaliteit patat van de badplaats. Maar de rij bij de buurman wordt alleen maar groter. Gefrustreerd, met verlies in de boeken, de bank aan de lijn, de vakantie overgeslagen en nachten wakker, klopt ie huilend bij de buurman aan. “Mijn levenswerk kapot; de klant blijft weg; ik weet niet meer wat te doen. Ik heb de naam sexy gemaakt, de kot gepimpt, advies ingewonnen, prijzen gewonnen. Nu ben ik failliet; de kosten kan ik niet meer opbrengen. Waarom heb jij wel klanten en ik niet ??? Hoe doe je dat toch?”.
“Ach”, reageert de buurman, “weet je. Ik begin altijd een half uur later dan jij. En kijk even wat voor prijzen jij rekent. En dan ga ik daar een prettig stukkie onder zitten. Kost me niks; kan nog uitslapen ook; en blijkbaar wil de klant gewoon de laagste prijs. En het werkt! “

4 februari, 2016