Kinderchocoladeletteractie

Studentenpieten


Een goede gezondheid is nooit vanzelfsprekend. Dat weten kinderen in kinderziekenhuizen maar al te goed. Voor de een is een bezoek aan een ziekenhuis de enige keer; voor de ander een blijvend verschijnsel.
Dit jaar hebben de kinderen van groep 8 van de Openbare Basisschool de Zoeker in Zaandijk als waarachtige hulppieten meegeholpen aan het inpakken van kinderchocoladeletters voor kinderen, die helaas in kinderziekenhuizen moeten verblijven tijdens de gezellige Sinterklaastijd. Toen medisch studente Emy vroeg wie er wel eens in een ziekenhuis had gelegen, stak bijna iedereen zijn hand op; dat had Emy niet verwacht. En het ging niet alleen om gebroken vingers; ook tumoren, epilepsie, darmproblemen en steekwonden kwamen voorbij.
Emy is dit jaar voor het eerst hulppiet geworden. Samen met andere studenten van studieverenigingen van medische faculteiten zet zij zich in als ‘leukepietenactiestudentenpiet’ om het brengen van de kinderchocoladeletters bij de kinderen in de ziekenhuizen extra op te leuken. En de Sint is erg blij met die extra hulp! Want de actie, die LETTER OP * GEEF Z’AANDACHT heet, vergt na 4 jaar steeds meer pietenwerk, zo merken wij als initiatiefnemers en kinderchocoladeletterregelpieten van Enforz. Dit jaar bereiken we circa 2500 kinderen in 25 ziekenhuizen verspreid over heel Nederland. De kinderen worden verrast met een leuke pietenactie, een kinderchocoladeletter en een doorgeefkleurkaart. Zij krijgen zo wat extra afleiding en aandacht van Sinterklaas.
Wij als regelpieten vinden het superleuk om te doen en zijn vooral blij met alle spontane en vrolijke reacties. En dankbaar zijn we ook voor alle steun die we krijgen van nog veel meer hulppieten waaronder: Koninklijke Verkade die de letters doneert, ontwerppiet Karlijne Brand, tekenpiet Stang Gubbels, en vele andere handen-uit-de-mouwen-pieten zoals nog-meer-inpakpieten, papier-op-maat-snijpieten en bezorgpieten.
LETTER OP * GEEF Z’AANDACHT 

5 december, 2017