MCOO | start van het 5e jaar

Ontluikend Ondernemen start


Voor het 5e achtereenvolgende jaar is begin maart het lesprogramma Masterclass Ontluikend Ondernemen (MOO) voor ontluikende ondernemers uit groep 8 van diverse basisscholen weer losgebarsten. Veel basisscholen uit o.a. Alkmaar, Heiloo, Zaanstreek, Papendrecht, Amstelveen en Grootegast doen eraan mee. De meeste draaien dit programma opnieuw en 8 nieuwe doen dit voor de eerste keer.
Inmiddels zijn 58 teams (lees: 58 bedrijven) van circa 300 leerlingen (lees: nieuwe jonge ondernemers) aan de lessen begonnen om van hun eigen idee hun (fictieve) bedrijf te maken en het daarvoor benodigde ondernemingsplan op te schrijven. Dat gebeurt onder leiding van masters (ondernemers/managers als gastdocenten). Gelukkig hebben we versterking gekregen van 12 nieuwe masters. Zij zetten zich in om de jonge ondernemers de zogenaamde 21-eeuwse lifeskills/vaardigheden van het ondernemerschap mee te geven.
Het is opmerkelijk dat ook nu weer bij de leerlingen het thema zorg, duurzaamheid en milieu een belangrijke rol blijkt te spelen voor welk bedrijf ze kiezen. Eind april na de laatste les maken de managementteams uit groep 8 een filmpje over hun bedrijf, dat zij op de speciaal voor dit project ontwikkelde crowdfundingssite (www.kickofftalent.nl) plaatsen. Een deskundige jury beoordeelt de ingediende ondernemingsplannen, de pitches en het aantal donaties bij de crowdfunding en maakt op 18 mei bekend welke 7 teams hun onderneming mogen presenteren op de grote dag van de Grande Finale op 30 mei..
De organisatie rond de MOO is iets gewijzigd. Projectmanager Jantine Konijn heeft per 1 januari het stokje van Helen Grandiek overgenomen. Per 1 maart helpt Chip Koele , student Business School Inholland, als stagiaire mee aan de promotie van MOO en gaat onderzoek doen naar de ‘Ondernemende School’.
De Masterclass groeit door en daarmee ook de hoeveelheid werk en aandacht. Ondernemers, ouders en andere belangstellenden, die met hun inbreng het project kunnen versterken, worden van harte uitgenodigd contact op te nemen met Jantine Konijn via info@ontluikend-ondernemen.nl.

5 april, 2018