MUST M'EET | Jan Griffioen

REBELZ in limonade sferen


“Je moet echt een keer bij ons REBELZ in de oude limonadefabiek komen eten”. Karin Nijman nodigt Peter Reijns en het team van Enforz uit, toen zij beiden bij dezelfde klant een interim opdracht uitvoerden. Karin is interim manager en ook initiatiefnemer van REBELZ, een restaurant met een bijzondere missie. Het biedt ex-gedetineerde vrouwen een kans op een mooie toekomst door hen in het restaurant op te leiden tot kok of gastvrouw. Een prachtig initiatief om zo kansarmen weer op de been te helpen. Een MUST M’EET lokatie zoals Enforz er meer weet te vinden.

Enforz heeft al 8 jaar zijn eigen stek in de voormalige koekfabriek van Verkade in Zaandam. In die omgeving staat nog meer historisch en industrieel erfgoed dat een mooie herbestemming heeft gekregen. Het bevalt ons goed om te werken in ruimtes waar het arbeid-adelt-epos nog leeft en waar je het werkzweet nog lijkt te ruiken. Omdat wij aanhangers zijn van passend maatwerk en van handmade ambachtelijkheid, ontmoeten wij onze relaties graag daar waar een dergelijke sfeer nog voelbaar, merkbaar en zichtbaar aanwezig is. Zulke locaties, die wij Must M’eet Locaties noemen, plaatsen wij op onze MML-kaart van Nederland. Ditmaal komen er weer drie bij:

 

Rebelz aan de Rotte in Rotterdam
REBELZ aan de Rotte is een restaurant met een bijzondere missie. Het biedt ex-gedetineerde vrouwen een kans op een mooie toekomst door hen in het restaurant op te leiden tot kok of gastvrouw. Een prachtig initiatief om zo kansarmen weer op de been te helpen. En dat past bij de definitie van een rebel: iemand die het de moeite waard vindt om te vechten voor een beter bestaan. Een geweldig concept. Goede sfeer, vriendelijke ontvangst en bediening en heerlijk eten. Je ziet de koks ook genieten van het koken. Geen al te grote kaart, maar er is genoeg keus voor een ieder. Behalve voor een goed ontbijt, lunch of diner kun je er ook terecht voor brainstormsessies en andere bijeenkomsten. Het betrokken team staat open voor allerlei suggesties.

Rebelz is gevestigd in een oude limonadefabriek aan de rivier de Rotte op een prachtige locatie die met de auto ook eenvoudig te bereiken is.

Bergse Rechter Rottekade 1
3051 AB Rotterdam
Tel. 010 – 87 01 387
www.rebelzaanderotte.nl

Openingstijden: maandag en dinsdag: gesloten; woensdag en donderdag: diner 17:30 – 22:00 uur; vrijdag t/m zondag: lunch 12:00 – 15:30 uur en diner 17:30 – 22:00 uur.
Gratis parkeren in de buurt. Navigatie: Ceintuurbaan of Minstreelstraat, Rotterdam.

 

De Gruyter Fabriek in Den Bosch
De Gruyter Fabriek was tot eind jaren zeventig het fabriekscomplex van grootgrutter De Gruyter. De Gruyter Fabriek is groot, het is een bedrijfsverzamelgebouw dat 185 bedrijven huisvest. Het horecadeel van het gebouw is een ontmoetingsplek annex ‘huiskamer’, waar mensen gedurende de dag graag willen vertoeven. Daar vindt u Brasserie De Gruyter Fabriek, die dit jaar een nieuwe eigenaar heeft gekregen, Appèl, van eigenaar Geert van de Ven, bekend van o.a. Aan Tafel bij Jeroen in het Theater aan de Parade en restaurant Punt NL. Een plek waar je naast heerlijk eten en drinken kunt flexwerken, vergaderen en nog veel meer.

Veemarktkade 8
5222 AE Den Bosch
Tel. 073 – 30 30 030
www.brasseriedegruyterfabriek.nl
E-mail: bdgf@appel.nl

Ruimte 5102, ingang F

Openingstijden: maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur. Tussen 12.00 – 14.30 uur is er lunch verkrijgbaar. Gebruik van de Brasserie buiten deze tijden om is op afspraak. ’s Avonds dineren is ook mogelijk mits tijdig vooraf afgestemd. Het gebruik van de vergaderzaal aan de voorzijde, de grote zaal aan de achterzijde en Het Volthuisje is eveneens op afspraak. Parkeren voor de deur is gratis en makkelijk. Met de bus (lijn 65) van Centraal Station ’s-Hertogenbosch is de reistijd maar 5 minuten.

 

Centraal Ketelhuis in Amersfoort
Het Centraal Ketelhuis is gebouwd in 1904 en 1917. De ruimte bestond uit een acculaadruimte met rolkraan en een ketelhuis met drie grote ketels. Als u op de Wagenwerkplaats bent, is het niet moeilijk om in de tijd terug te gaan toen er nog goederenwagons opgeknapt werden. Jaren van leegstand deden deze industriële panden aan het spoor geen goed, ook het Centraal Ketelhuis niet, maar een grondige renovatie en restauratie bracht de oude glorie weer terug. Leuk om te vermelden is dat de schoorstenen op het dak van het Centraal Ketelhuis voorzien zijn van zonnecellen, waardoor het monumentale pand haar historische functie als energieleverancier weer een klein beetje terugkrijgt.

Het Centraal Ketelhuis is een mooie herinnering aan de geschiedenis van de spoorwegbouw in Nederland en is een karakteristiek voorbeeld van industriële fabrieksbouw uit het begin van de twintigste eeuw. Met uitzicht op al dat industriële erfgoed is het hier goed toeven. Met een heerlijke lunch en goede bediening op het ruime terras op de zon. Let er op dat de locatie sluit om 16:00 uur.

Soesterweg 320
3812 BH Amersfoort
Tel. 088 – 00 01 595
www.centraalketelhuis.nl

Openingstijden: woensdag, donderdag, vrijdag: 10:00 – 16:00 uur; zaterdag: 11:00 – 17:00 uur; zondag: 11:00 – 18:00 uur.  Reserveren voor vandaag? Dat kan tot 13.00 uur.
Er is ruime en gratis parkeergelegenheid op eigen terrein.

4 oktober, 2018