BLOG | Peter Reijns

Red eyed tree froq


Met mijn gezin reis ik veel tijdens vakanties. Elke nieuwe plek is opwindend; klanken, kleuren en mensen; ze verschillen met thuis. Onwillekeurig denk je aan thuis, vergelijk je zaken met elkaar: hoe doen wij dit? Elke reis brengt mij op nieuwe ideeën, ideeën over ondernemen.

Want bij Enforz zien wij als interim managers ons werk als een reis, als avontuur. Met open blik gaan we samen nieuwsgierig vooruit. En waar u misschien beren ziet, zien wij de weg. Of waar u bestemming ziet, vinden wij het spoor. Als reisgenoten.
Enforz kent de wegen van het ondernemen. Spreekt de taal, biedt uitzichten en versterkt de leiding. Of we nemen de zaak tijdelijk waar. Enforz is daar sterk in: snel inspringen, krachtig opereren en interveniëren; of het nu in het MKB is of bijvoorbeeld voor familiebedrijven.

In 2009 klopte een DGA, ras-ondernemer, me op de schouder. Hij wil een nieuwe start maken en zoekt reisgenoten; alleen gaat ie het niet redden. Hij wil iemand die meehelpt richting bepalen en koers houdt. Samen bouwen aan het lonkend perspectief was geweldig leuk. We hebben een compilatie gemaakt van foto’s en quotes van het vergezicht, de ambities, sterktes en bedreigingen. Daarmee was het beeld opeens echt, aanraakbaar en ieder moment richtinggevend bij gesprek en besluit. Als reisgenoot, was het niet gemakkelijk. Ondernemers dwalen makkelijk af; zien veel kansen die vandaag benut moeten worden, omdat het kan. Koers houden of verstandig bijstellen vergt stuurmanskunst en de nodige ervaring. Van emotionele momenten aan de keukentafel tot strak in het pak bij de zakenbank. Je leert telkens weer te genieten van de kleine stappen of gepast trots te zijn bij die opdracht van een Quote-500. En bent er juist voor de moeilijke stukken van de reis. Dichtbij. Betekenisvol richtinggevend. Met jouw specifieke expertise. Samen vooruit.

Wat ik zo leuk vind aan dat reizen is dat er onderweg ontmoetingen of gebeurtenissen zijn die je vooraf niet bedenkt. Onbevangen toetreden en binnen laten komen. Niet tegenhouden maar een kans geven. Kijken wat het doet en hoe jijzelf daarop reageert. Zo is Enforz waar ook ik reisgenoot van ben. Het voelt als een roodoogmakikikker, die ik op Costa Rica voor het eerst zag. Soms stil en onzichtbaar; nieuwgierig kijkend. Om dan weer met duizenden tegelijk de bomen in te krioelen, naar lonkende vergezichten.

11 september, 2016