MCOO | winnaars 2016

TUINMEUBELKNALLERS


Nederland staat deze week in het teken van de start-ups. Zo ook in De Stoomhal in Wormer waar de Grande Finale van de Masterclass Ontluikend Ondernemen 2016 plaatsvond. Onder het motto ‘ondernemen is het nieuwe gamen’ presenteerden zeven teams van basisschoolleerlingen uit groep 8 hun onderneming.
Om tot de finale toegelaten te worden, werden hun ondernemingsplannen, promotiefilmpjes en resultaten op de crowdfundingssite van KickOffTalent door de jury tegen het licht gehouden. De deelnemende teams waren afkomstig van scholen uit heel Nederland. De finalisten kwamen uit Papendrecht, Arnhem, Purmerend, Zaandam en West-Knollendam. De Stoomhal was voor deze gelegenheid goed gevuld met leerlingen, leerkrachten, begeleiders en ondernemers. Een prachtige locatie waar deze 11/12-jarigen hun pitch afstaken over hun onderneming. Voorafgaand aan de wedstrijd werd een korte inleiding over geluk en ondernemen verzorgd door Clara den Boer van de Gelukskoffer. Waar word je warm van en hoe ga je om met teleurstellingen? Durf je groot te denken en blijf je bij jezelf? Vragen die bij de deelnemers gedurende het traject meer dan eens om een passend antwoord vroegen.
Het bleek geen eenvoudige opgave voor de jury, die bestond uit vertegenwoordigers van de Rabobank, Routz en Enforz Executive Interim Management, een winnaar aan te wijzen. Na intensief beraad werd eenstemmig gekozen voor De Tuinmeubelknallers uit West-Knollendam. Door een heldere visie op het design, duurzaam materiaalgebruik en een financiële paragraaf waarin toekomstige ontwikkelingen via gerichte investeringen werden meegenomen, dwongen de meubelmakers de beloning af. Zo kregen zij de prachtige Enforz Ontluikend Ondernemen Trofee 2016 in handen.
De winnaars zijn uitgenodigd voor een gesprek over ondernemen met de wethouder Economische Zaken van Zaanstad, Dennis Straat, in het Stadhuis. Bovendien zal het team in de Grande Finale van PresentYourStartUp in Haarlem pitchen, voor echte investeerders.

27 mei, 2016