MASTERCLASS ONTLUIKEND ONDERNEMEN

Sinds 2014 organiseert Enforz de Masterclass Ontluikend Ondernemen. Ondernemers – de masters – begeleiden leerlingen van groep 8 bij het maken van een ondernemings-plan, een promotiefilmpje voor hun product of dienst, het bouwen van een netwerk via de crowdfunding site KickOffTalent en een spetterende pitch voor de schoolpresentatie en/of de Grande Finale.

Zo hebben de ondernemers van De Markt, Lifestyle Infinity, De Tuinmeubelknallers, Koffielab, Dare2Wear en Leerkids de Enforz Ontluikend Ondernemen Trofee omhoog mogen houden. En zaten de winnaars aan de bestuurstafel van de Rabobank Zaanstreek, BUCO in Beverwijk, Wethouder Economische zaken van de Gemeente Zaanstad, VDL Eindhoven, VORM Bouw voor het gesprek “als ondernemers onder elkaar”. Ook mochten sommige winnaars naar BNR radio, de Quote of pitchten zij tijdens de grote finale van PresentYourStartup voor echte investeerders. Ook kwamen de burgermeester van Zaanstad langs of vonden gesprekken plaats met wethouders van Papendrecht en Purmerend. Onvergetelijke ervaringen voor ontluikende ondernemers waar Nederland ongetwijfeld  meer van gaat horen.

In de afgelopen jaren zijn steeds meer scholen verspreid over Nederland aangesloten en hebben er in de afgelopen jaren al ca 1200 leerlingen via de Masterclass Ontluikend Ondernemen gesnuffeld aan het ondernemen. Communiceren, creativiteit, probleemoplossend vermogen en samenwerken vormen naast andere ondernemersingrediënten belangrijke onderdelen van het programma. Het sluit daarmee aan op de 21e eeuwse vaardigheden wat binnen het onderwijs een strategisch thema is.

Enforz ervaart het belang van ondernemende houding en skills steeds meer bij al haar werk. Dat heeft te maken met het hogere tempo van veranderingen van de maatschappij, een toename van complexiteit en ook door bijvoorbeeld een voortschrijdende individualisering. Enforz is de Masterclass gestart om het belang van ondernemerschap te onderstrepen, maar ook om concreet bij te dragen aan het zetten van eerste stappen in het geven van ondernemerschapsonderwijs. Met als slogan voor de Masterclass Ontluikend Ondernemen: ondernemen is het nieuwe gamen, nodigen wij iedereen uit mee te doen, samen Nederland ondernemender maken.

Het succes van de Masterclass leidde in 2015 tot oprichting van de Stichting Ontluikend Ondernemen, www.ontluikend-ondernemen.nl. Sponsoren van de stichting zijn naast Enforz, de gemeente Zaanstad, Gemeente Den Haag, Routz Group, BrandendZant Grafisch Ontwerp en Bos & Haeck, accountants en fiscalisten.

Voor meer informatie bel ons gerust of mail naar:
info@ontluikend-ondernemen.nl

FOTO: winnaars 2019: LEERKIDS uit Alkmaar van OBS De Zes Wielen

speechkaart