Nieuws

Masterclass Ontluikend Ondernemerschap voor basisschoolleerlingen van start

Masterclass Ontluikend Ondernemerschap voor basisschoolleerlingen van start

Naar verwachting neemt de komende jaren het aantal zelfstandigen toe. Veel Nederlandse ouders stimuleren hun kinderen zich te richten op zelfstandig ondernemerschap. Ook de kinderen zelf voelen veel voor het hebben van een eigen bedrijf. Met deze kennis in het achterhoofd heeft Enforz Executive interim management in samenwerking met Rabobank Zaanstreek voor basisschoolleerlingen van groep acht een masterclass ontwikkeld met de naam Ontluikend Ondernemerschap.

Doel van de Masterclass
De Masterclass Ontluikend Ondernemerschap laat leerlingen van groep acht van de basisschool kennismaken met de facetten van het ondernemerschap. Denk hierbij aan financiën, productontwikkeling, marketing en communicatie. Om belangstelling te wekken voor het vrije ondernemerschap in de toekomst. In de Masterclass worden de leerlingen uitgedaagd een concreet businessplan te ontwerpen en dit te presenteren aan een deskundige jury.

Masterclass gaat van start in de Zaanstreek
In de maand april start de Masterclass op zeven basisscholen in de Zaanstreek. De Masterclass bestaat uit acht lessen. De leerlingen worden tijdens de lessen uitgedaagd om ideeën aan te dragen voor het starten van een onderneming, zoals bijvoorbeeld een winkel, fabriek, restaurant of adviesbureau. In groepjes van vier leerlingen schrijven ze een ondernemingsplan en verdelen onderling de taken. Maar ook leren ze werken in teamverband. De groepen met de beste ideeën nemen het tegen elkaar op in de grote finale op dinsdag 23 juni 2015 in het AZ Stadion in Alkmaar.

Toets in de praktijk
Het ondernemend vermogen van de leerlingen wordt bijvoorbeeld al getest op de openbare basisschool Het Eiland in Zaandam door hen op diverse terreinen, zoals bijvoorbeeld de organisatie van evenementen en de exploitatie van de schoolkantine, zelfstandig functionerend in te zetten.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Theo Verstraten, Enforz, tel. 06 446 66 509, info@enforz.nl
Patricia Cornelissen, Rabobank Zaanstreek, p.h.cornelissen@zaanstreek.rabobank.nl.

Zaandam, 23 april 2015

foto Masterclass op de OBS De Watermolen