Nieuws

Op naar 40 basisscholen & 400 leerlingen!

Op naar 40 basisscholen & 400 leerlingen!
Oproep voor Masterclass Ontluikend Ondernemen 2018

De Masterclass Ontluikend Ondernemen (MOO) 2018 is alweer in voorbereiding. Meld je aan! En maak het met ons mee!

Supergaaf
Op 22 november pitchten de MOO-winnaars 2017, KOFFIELAB, hun onderneming ten overstaan van een 400 koppig publiek in Haarlem tijdens het spektakel van PresentYourStartup. Zij waren dit jaar de ‘openings-act’ van het event waar echte startups funding proberen te regelen bij investeerders in de zaal of via de livestream op internet. Hoe stoer kun je het krijgen als 11-12 jarigen?

Uit z’n voegen
De MOO knalt inmiddels uit z’n voegen en zet ons, Enforz, als initiatiefnemer voor een echte ondernemende uitdaging. Komend jaar doen naar verwachting circa 40 basisscholen mee, waaronder ook in Groningen. Van 25 (2017) naar 40 Scholen! Dat is dus circa 400 leerlingen en circa 100 ondernemingen in oprichting.

De Stichting Ontluikend Ondernemen kan wel wat hulp gebruiken. We zoeken meer sponsoren (want de MOO is voor de scholen gratis) én Masters én ondernemers én vrijwilligers.

Programma 2018
In februari 2018 starten de Masters op hun scholen met de eerste ondernemerslessen: wie heeft er een topidee; wie wil meedoen. De Master begeleidt in maart-april in 6 lessen, aan de hand van een lesboek, de kinderen bij: het samenstellen van het team, het uitwerken van het idee, het verkennen van de markt, het schrijven van het plan, het maken van het filmpje en het uploaden van alles naar de site: www.kickofftalent.nl tot uiterlijk 26 april 2018. Daarna start de ‘crowdfunding’ (= door middel van publiciteit punten verzamelen 😉 ). Tot 17 mei zijn er schoolpresentaties en via een livestream worden op 18 mei om 12.15 uur de 7 finalisten bekendgemaakt door een vakkundige selectiecommissie. Op 30 mei pitchen deze finalisten hun onderneming in de Grande Finale voor een vakjury, Masters, begeleiders en meegereisde fans. En strijden dan om de Enforz Ontluikend Ondernemen Trofee 2018.

Volg de vorderingen op
Facebook en doe (weer) mee en zoek contact met ons via info@ontluikend-ondernemen.nl!