Nieuws

Pitch op de Pionier

Klas : groep 7 en 8
Locatie : de Pionier
Datum : 15 juni 2015

Vandaag moest het dan gebeuren. En het is ook gebeurd! De ‘pitch ‘, de wedstrijd tussen de twee ondernemingen. Wie heeft het beste en meest kansrijke verhaal. Welk team gaat er naar de finale?
Het lokaal was al helemaal ingericht als echt ‘pitchlokaal’.
En langzaam druppelden de belangstellenden binnen.
Ouders, leerkrachten, mederwerkers van Enforz en Rabo en de leerlingen van groep 8 van de Pionier. Kortom een gezellig volle zaal.
Ik opende de ochtend met nog een korte terugblik en vertelde het programma van de ochtend.
Peter Reijns van Enforz legde aan de ouders de weg uit naar de presentaties toe.
Daarna verrichtte juf Tonnie de loting. Want er moet er ééntje beginnen. Dat bleek BYNIM te zijn.
Ruben als voorzitter van de jury vertelde waar de jury op gaat letten. Presentatie, haalbaarheid en originaliteit waren de zaken die van belang zijn.

Na deze intro’s stak BYNIM van wal. Jordan deed de presentatie. Via een Prezi liet hij aan de zaal zien hoe het bedrijf in elkaar steekt. Begroting, communicatie, taakverdeling, partners en nog veel meer belangrijke onderdelen passeerden de revue.

In vijf minuten werd het ons geheel duidelijk wat de bedoeling was. BYNIM koopt shirts in en koopt zonnecellen in en maakt zo kleding met zonnecellen die energie opwekken voor het laden van bijvoorbeeld je telefoon.

Daarna was QUIZZI aan de beurt. Wiebe vertelde een samenhangend verhaal over het idee van een tijdschrift voor 3 tot 110 jaar. Dat was de leeftijd van de oudste Nederlander. Om maar te benadrukken dat dit tijdschrift voor iedereen is. Vol met puzzels, moppen, verhalen, kleurplaten en nog veel meer. Ook onder andere leerzame puzzels en spellen.
Net als Jordan legde hij via een Prezi het hele ondernemingsplan aan ons uit.

Na deze presentatie vertrok de jury naar een aparte plek en liet ons enigszins nerveus achter. Het werd warmer en warmer in het zaaltje en de deelnemers steeds zenuwachtiger.
Beide teams dachten dat de ander wel zou winnen.
Na een ruime 5 minuten kwam de jury terug.
Ruben legde uit wat de jury van beide presentaties vond. Hij was onder de indruk van het gebodene.
Maar uiteindelijk kwam het hoge woord eruit: En de winnaar is: BYNIM.
Doorslaggevend was het originele idee van kleding die energie opwekt.

Natuurlijk teleurgesteld, maar sportief onderging QUIZZI het verlies. De teams gaven elkaar een hand. QUIZZI kreeg een bewijs van deelname aan de Masterclass en BYNIM een uitnodiging voor de grote finale op 23 juni in het AZ-stadion. Die zien we dus nog een keer terug.

Terugkijkend een geslaagd project. Met vallen en opstaan hebben de kinderen het gevolgd. Met diverse gasten uit de ondernemers- en bankwereld hebben ze kennis gemaakt met het opzetten van een bedrijfje.
Wie weet komt het later, of eerder, een keer van pas.

Volgende week de laatste plusklasochtend.
zaal