Nieuws

Presentatie ondernemingsplannen basisschoolleerlingen

Op dinsdagmiddag 23 juni van 16.00 – 18.00 uur vindt de Finale plaats van de Masterclass Ontluikend Ondernemerschap voor basisschoolleerlingen uit groep 8 in het AZ-stadion te Alkmaar. In aanwezigheid van circa 120 personen bestaande uit leerlingen, ouders van de leerlingen van de presentatieteams, docenten, begeleiders en genodigden wordt bekendgemaakt welk leerlingenteam van welke basisschool met de eer gaat strijken van het beste ondernemingsplan.

De leerlingenteams presenteren in het kort, in de vorm van een pitch, hun concrete businessplannen aan een deskundige jury die de plannen zal beoordelen op presentatie, creativiteit, realiseerbaarheid en haalbaarheid.

De Masterclass is dit voorjaar van start gegaan op 7 basisscholen in Zaanstad en omgeving met als doel basisschoolleerlingen te interesseren voor het vrije ondernemerschap. In acht lessen maken zij kennis met de facetten van het ondernemerschap. Denk aan financiën, productontwikkeling, marketing en communicatie. De leerlingen worden uitgedaagd om ideeën aan te dragen voor het starten van een onderneming, zoals bijvoorbeeld een winkel, fabriek, restaurant of adviesbureau. In groepjes van vier schrijven zij een ondernemingsplan en verdelen onderling de taken. Maar ook het leren werken in teamverband is een belangrijk onderdeel van de Masterclass.

Naar verwachting neemt de komende jaren het aantal zelfstandigen toe. Veel Nederlandse ouders stimuleren hun kinderen zich te richten op zelfstandig ondernemerschap. Ook de kinderen zelf voelen veel voor het hebben van een eigen bedrijf. Met deze kennis in het achterhoofd heeft Enforz Executive interim management in samenwerking met Rabobank Zaanstreek een masterclass ontwikkeld voor basisschoolleerlingen van groep 8 met de naam Ontluikend Ondernemerschap.