Nieuws

Winnaar finale Masterclass Ontluikend Ondernemerschap bekend!

De finale van de Masterclass Ontluikend Ondernemerschap voor basisschoolleerlingen is dit jaar gewonnen door het team uit groep acht van de basisschool De Watermolen in Koog aan de Zaan, bestaande uit: Anne Marie van Dijk, Imke Valk, Jasmine Osterwald, Luuk Schuttevaer, Puck van Tent Beking en Sven Ploeggeest.

De beslissing van de jury was unaniem. Volgens de juryleden Yan-Hoi Ng, partner Enforz, Rob van Butselaar, directeur bedrijfs- en risicomanagement Rabobank Zaanstreek en Henk van Rijnsoever, commercieel manager AZ, verdienden deze leerlingen de hoofdprijs op grond van hun enthousiaste presentatie, het eenvoudige idee, de concrete producten, het haalbare ondernemersplan en de professionele uitstraling met het treffende logo.

Dit ontluikende Zaanse bedrijf met de naam Lifestyle Infinity geeft oude spullen een oneindige bestemming, door telkens aan deze spullen een nieuwe functie en betekenis te geven.

De winnaars kregen de titel Ontluikende Ondernemer 2015, de bijbehorende grote beker, tickets voor een AZ-wedstrijd en Het Bestuursgesprek met BUKO: ondernemers onder elkaar.

In het AFAS Stadion bij AZ in Alkmaar presenteerden zeven teams van basisschoolleerlingen hun beste idee met businessplan voor een goedgevulde zaal met leerlingen, ouders, docenten en begeleiders.

Naast het winnende team deden de teams mee van: BYNIM van basisschool De Pionier, The GamingCycle van basisschool Dorps Akker, Zaanse Klusjes Centrale van basisschool Et Buut, Zaantochtje van basisschool De Dijk Oost, TasteToGo van basisschool Het Eiland en Groen & Rood van basisschool Juliana.

Het was een close-call. Allen waren al winnaars van de zeven schoolfinales en ze hadden zich goed voorbereid op de finale.

Masterclass Ontluikend Ondernemerschap is een initiatief van Enforz Executive interim-management, in samenwerking met de Rabobank Zaanstreek. De Masterclass Ontluikend Ondernemerschap laat leerlingen van groep acht van de basisschool kennismaken met de facetten van het ondernemerschap. Denk hierbij aan financiën, productontwikkeling, marketing en communicatie. Om belangstelling te wekken voor het vrije ondernemerschap in de toekomst. In de Masterclass worden de leerlingen uitgedaagd een concreet businessplan te ontwerpen en dit te presenteren aan een deskundige jury.

Op de foto: de ontluikende ondernemers van de basisschool De Watermolen.
ENFORZ_MASTERCLASS_WINNAARS