ONS VERHAAL

Peter Reijns, oprichter en directeur-eigenaar van Enforz is afgestudeerd bedrijfseconoom en registeraccountant en is in de jaren negentig gestart met een financieel interim management bureau voor primair de publieke sector. Nog altijd ondersteunt Enforz zijn klanten met financiële interim professionals, waaronder CFO’s, directeuren en hoofden financiën, senior controllers en consultants, etc. Het netwerk daarin is groot en kwalitatief sterk. In de loop der jaren ontwikkelde Enforz zich tot een bureau dat meer en meer executive interim managers levert, met een solide financiële achtergrond. Die achtergrond en expertise, gecombineerd met een gezonde dosis ondernemer skills is het kenmerk van ‘Enforz Interim’ vandaag de dag. Enforz Interim is een maatwerk boutique interim-bureau dat snel schakelt met een hechte klantenkring en netwerk als zaken onder druk staan en een zakelijk aanpak gewenst is door senior interim professionals met een solide financiële achtergrond en die het kenmerkende DNA van Enforz hebben.

Sinds enkele jaren ontwikkelt het ondernemende karakter van Enforz nadrukkelijker. Dat heeft zich inmiddels vertaald naar de ambitie om het belang van ondernemer skills breed uit te dragen, zoals in de vorm van het maatschappelijk initiatief: de Masterclass Ontluikend Ondernemen voor basisscholen. Enforz Business Venturing is de zakelijke invulling van de ondernemende ambitie. Wanneer ondernemerschap versterking behoeft helpt Enforz. Zoals in situaties waar business ideeën en opportunity’s doorontwikkeling behoeven naar een bedrijf. Of wanneer er een tekort aan bedrijfsopvolgers is en consolidatie en rationalisatie van een groep MKB bedrijven uitkomst biedt; Enforz vervult dan de rol van business venturist. Een ander voorbeeld is wanneer het businessmodel disrupted is en nieuw business perspectief ontwikkeld moet worden. Als ondernemers onder elkaar helpt Enforz.

Onze durven-doen no-nonsense zakelijke aanpak (DNA) is bij al ons werken altijd sterker gebleken dan menige storm waarin we hebben gewerkt. Wij zijn voorvechters die organisaties verder brengen. Wij tonen lef, leiderschap, eigenaarschap en verantwoordelijkheid. Soms met stevige interventies. Bij de heetste vuren. Enforz wordt qua reputatie wel geassocieerd met Red Adair, het bedrijf dat in 1991 de brandende oliebronnen in Koeweit wist te blussen en die ook weer werkend te krijgen.

De Zaanse waarden (vakmanschap, handen-uit-de-mouwen, stabiele koers) hebben ons DNA sterk bepaald. Vandaar ook dat de letter Z in Enforz een verwijzing is naar de Zaanstreek. Het is dan logisch dat ons kwaliteitskeurmerk een ontwerp is op basis van diezelfde letter Z. Te zien en te lezen als N-four-Z.

Dingen doen bij Enforz is handelen in de geest van Enforz. Karakteristieke metaforen vormen de basis van zowel zakelijke als sociale acties en daarmee dus ook van de verhalen over het waarom, wat en hoe we ondernemen.

DE METAFOREN WAARNAAR WIJ HANDELEN ZIJN:

1. Industrieel erfgoed: wij versterken organisaties en realiseren transities. Met respect voor het verleden naar een nieuwe bestemming.
2. Masterclass Ontluikend Ondernemen: wij willen Nederland nog ondernemender maken en stimuleren het ondernemen vroegtijdig bij basisschoolleerlingen van groep 8 met het gedrag, de houding en de vaardigheden van de 21ste-eeuw.
3. Kinderchocoladeletteractie: wij hebben aandacht voor (de kwetsbaarheid van) gezondheid. Van bedrijven maar ook van kinderen.
4. Speechkaarten: wij hebben een ‘dichtbij-relatie’ met onze klant, wij zitten in de binnenzak en zijn altijd aanwezig op de momenten die er toe doen.
5. Red Adair Hellfighters: wij zetten toegeruste experts in, die onder druk kunnen presteren. Zij plegen cruciale interventies bij ‘burning issues’ (als gedoe gedonder geeft).
6. Monogram Z: wij koesteren de waarden van de Zaanstreek. Die zitten in ons DNA: onze durven-doen no-nonsense zakelijk ondernemende aanpak. Het resultaat van ons werk krijgt deze kwaliteitsstempel als keuringsmerk voor ‘Handmade’, ‘Master Quality’ en ‘Done by Enforz’.