ENFORZ ACADEMY

ONTWIKKEL KRACHT

De Enforz Academy is volop in ontwikkeling en is begin 2014 van start gegaan onder leiding van Theo Verstraten. Het instituut fungeert in de eerste plaats als verbindingsinstrument en is een plek waar managers en consultants en de samenleving elkaar inspirerend ontmoeten.

Het decanaat
Het schakelpunt binnen de Academy wordt gevormd door ons decanaat, dat we gerust exclusief mogen noemen. Voor vragen over ontwikkelings- en opleidingswensen staat de decaan van Enforz u terzijde. Individueel of in groepsverband, een enkel gesprek, een enkele verwijzing of een stevig ontwikkelprogramma, met lokalen en leerstudio’s van Rio tot Lausanne.

Executive Masterclasses
Ons decanaat verzorgt in samenwerking met diverse gespecialiseerde partijen, onder wie interim managers uit ons netwerk, universiteiten, hogescholen en financiële instituten, executive masterclasses. Exclusief voor de eigen omgeving. Een voorbeeld is de theatersessie Fraude en Integriteit, waarin inhoudelijke dilemma’s worden besproken en gespiegeld aan het toneelstuk De verleiders.

Executive Masterclass:Duurzaam Managen
In deze Masterclass gaat het om de ins en outs van het creëren van gezonde organisaties. Het ontwikkelpotentieel van management en medewerkers staat centraal door het inzetten van persoonlijk leiderschap. De te behalen doelen worden afgestemd en gerealiseerd via het opbouwen van een gemeenschappelijk beeld. Deze manier van managen wordt duurzaam managen genoemd en is een must voor iedere manager die effectief wil blijven presteren en een blijvend resultaat na streeft. Deze masterclass wordt gegeven door Douwe Schuhmacher.

Masterclass Ontluikend Ondernemen voor de Basisschool
Een van onze bijzondere initiatieven is de Masterclass Ontluikend Ondernemen voor de Basisschool. Het gaat om een samenwerkingsverband van Enforz, Rabobank en Routz, waarbij voor de deelnemende leerlingen ‘ondernemen’ centraal staat. Zij leren van de Master (interim managers en ondernemers) hoe zij van een idee een ondernemingsplan kunnen maken. En leren zij hoe zij voor hun idee podium kunnen krijgen via het crowdfundingsplatform www.kickofftalent.nl, of tijdens de schoolpresentaties ofwel tijdens de landelijke finale, waar de finalisten strijden om de Enforz Ontluikend Ondernemen Trofee.